Nokia 6310i

Discussion in 'General Discussion' started by fatboyjim, Oct 18, 2002.

  1. fatboyjim

    fatboyjim

    Joined:
    Feb 21, 2001
    Messages:
    2,469
    Location:
    UK
    Looking at this phone, but no mention of any way of adding ringtones to the 35 or so supplied?

    Anybody know if it has a composer or the ability to add ringtones otherwise?

    Thanks,
     
  2. CorruptedSanitY

    CorruptedSanitY

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Messages:
    572
    yep I own one of these mobiles.
    Great mobile. its tri band 1800~1900~800
    Works any where in the world using a GSM chip ( Cingular Wireless has this )

    yeah you can add at least 7 ring tones.It does not have a composer ( u can compose from Logo Manager app ) it has Blue Tooth, IrDa (infrared) . Very cool phone. LiOn battery lasts me 2 nights and almost one whole day. !
    Where u plan on gettin it from ? the US? I dont think its available here..
     
  3. fatboyjim

    fatboyjim

    Joined:
    Feb 21, 2001
    Messages:
    2,469
    Location:
    UK
    My Dad got this phone from work yesterday.

    I'm the one who teaches him how to use it :) but couldn't find any mention of a composer or in fact any way to add ringtones

    Could you please explain? His laptop has infra-red if that's any help (but as for Nokia software, I doubt it)

    Jim
     
  4. CorruptedSanitY

    CorruptedSanitY

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Messages:
    572
    fatboy...
    lol so cool huh ? laptop with built in IrDa
    is it a compaq? this is the one i got..

    Ok nokia phone
    menu 10 ( irda) activate it..then hold it near the IRDA window
    u dont have to be so close it to lo.. 5 cm away is ok..
    ur pc should recognize it..
    your dad's cell comes with software which lets you do alot of things like compose songs..draw logo graphics which u upload to the phone and also send to any nokia via sms ( over the air )
    The nokia software is ok but limited..download Nokia Logo manager and buy it..well buy it then download it.. ( or which ever one suits u : x )
    its not hard...really straight forward...
    pm me if u have further Q's.. i would be glad to assist u.
    :)
     
  5. fatboyjim

    fatboyjim

    Joined:
    Feb 21, 2001
    Messages:
    2,469
    Location:
    UK
    Cheers,

    I'll have a little go with it today hopefully

    Just confirming: Use infrared on the mobile and let the laptop recognise it, then insert a CD that he should have got with the phone, yeah?

    And it is a Compaq btw :)

    Jim
     
  6. fatboyjim

    fatboyjim

    Joined:
    Feb 21, 2001
    Messages:
    2,469
    Location:
    UK
    No worries, I got it installed and sorted fine

    It's all working now (InfraRed etc) and I can send graphics and ringtones to the phone no probs

    Only thing is I'm no composer :) Where can I get ringtones in PC Composer format to download and put on the phone?

    Same with graphics :)

    <edit> same with the Java games :) </edit>

    Thanks,


    Jim
     
  7. CorruptedSanitY

    CorruptedSanitY

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Messages:
    572
    fatboy..where im from, every cell phone store has a nokia 9110i and/or a pc with every ring tone imaginable. You go in, ask for what you need and he sends it via IrDa or SMS msg. it costs around 3 or 2 $.
    Try online,lots of sites have ring tones that th ey send to u ( some are nto free ) and some provide you with little codes which youenter into Logo manager..
     
  8. fatboyjim

    fatboyjim

    Joined:
    Feb 21, 2001
    Messages:
    2,469
    Location:
    UK
    Have done so, brilliant (found midi files that can be loaded into the phone - cool)

    However, I accidentally added the same ringtone twice to the phone (under two different names)

    How do I go about deleting a ringtone from his phone?

    Thanks,

    Jim

    PS. And (whoops) the laptop is Toshiba by the way, the old one (which broke) was Compaq
     
  9. CorruptedSanitY

    CorruptedSanitY

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Messages:
    572
    send another ringtone and save it over the one u dont want..
     
  10. fatboyjim

    fatboyjim

    Joined:
    Feb 21, 2001
    Messages:
    2,469
    Location:
    UK
    Save it over the one I don't want?

    How do I do that exactly?

    At the moment I send a ringtone and am asked if I want to save or discard. If I save it, it saves it and that's it. No choice of if I want to save it over another etc

    Thanks,

    Jim
     
  11. CorruptedSanitY

    CorruptedSanitY

    Joined:
    Jul 31, 2002
    Messages:
    572
    fatboy.. Hmm well i dont rememebr how many ring tones u can upload to ur 6310i, but if im not mistaken its either 7 or 10. So when you fill up all the ring tones u can upload it will ask u to overwrite on any ring tone..I woulndt worry that much about it :)
     

Share This Page